OM OSS

Det var inte förens vi bestämde oss att skaffa hund när vi byggt vårt nya hus i Järna som tankar på hundsport och avel kom på tal första gången. Vi letade i nästan ett helt år efter rätt hund då vi ville ha så hälsosamma linjer som möjligt bakom vår kille – för vi var helt övertygade om att vi skulle ha en staffehane. Till slut snubblade vi över en annons en onsdagsmorgon i mars 2016 och det bar av till utkanten utav Sundsvall redan samma eftermiddag för att träffa uppfödaren på Fairy Jäntas Kennel. Som för många hundägare var det kärlek vid första ögonkastet när vi träffade Optimus.  Sedan dess har det rullat på med kurser, utställningar, tävlingar, utbildning och nya vänner inom hundvärlden. Välkommen att kontakta oss om du har frågor om våra hundar eller avel.

IMG_1741

Här på Nordic Canine är vi alla hundbitna och totalt övertygade om att hundlivet är bland det bästa som finns. Våra valpar växer upp i ett hus halvvägs ut på landet i Järna söder om Stockholm i en familj bestående utav fyra barn, två vuxna och en en liten flock utav hundar. Grannar kommer och går så hundarna får från en viss ålder bli väl socialiserade i kontrollerade former. Vi jobbar med miljöträning i hemmet så att valparna är förberedda så gott det bara går för både dammsugare, ljudnivå och att hanteras kärleksfullt. Läs mer under livet på kenneln

Pickwick

Under våran vistelse i Schweiz fick vi äran och nöjet att besöka fru Imelda Angehrn...

Läs mer...

Jeanette Johansson Wandell

Jeanette har levt med hund hela livet och har haft Yorkie och Golden retriever under sin uppväxt. Under sina universitetsstudier i USA 2003-2008 hade hon två stycken chihuahuer, och en Amerikansk pittbull som sällskapshundar. Pittbullen var totalt övertygad om att hon var en knähund!

Jeanette tränar och tävlar i Rallylydnad med våra hundar samt är den som ställer hundarna på utställning här hemma hos oss.

Hon har ett brinnande intresse för aveln och allt som hör där till och sitter gärna i givande diskussioner med uppfödare runt oss för att ständigt lära sig mer.

– Kurser –

– Valpkurs Svenska Hundklubben
– Valpkurs Petra Stjärnfeldt, ”Om Hund”
– Ordning Reda Spår, Jan-Lennart Andersson, Svenska Hundklubben, Södertälje
– Rallylydnad, Susanna Emanuelsson, Södertäljes Brukshundsklubb
– Rallylydnad, Caroline Svärd, ”TrofastHund”
– Utställningsträning, Veronica Wolfsberg
– Utställningsträning, Saori Wohlin
– Fullt Fokus, Nina Steinbach

– Utbildningar –

– Evolutionary Studies, Oxford University England
– Biology and genetics, Belmont Abbey College, USA
– Anthropology, Belmont Abbey College, USA
– Uppfödarutbildning, Svenska Kennelklubben 2019
– Ringsekreterare SHK 2019
– ”Hundbeteende” Svenska Kennelklubben 2019

– Förtroendeuppdrag –

– Ledamot Centralstyrelsen Svenska Hundklubben 2018
– En av grundarna till SCBK 2018
– Sekreterare SCBK 2018-2019
– Avelskommitté Svenska Hundklubben 2019
– Sittande i Avelskommitté Svenska Continental Bulldog Klubben 2018-

– MERITERINGAR –

RLD N Optimus 2019
RLD N Delta 2019
RLD F Optimus 2019
RLD N Kyra 2019

Jonas Wandell

Jonas är inte uppväxt med hund i familjen men med flera hundar i släkten och hos nära vänner. Drömmen om en egen hund har funnits hela livet men det fanns aldrig riktigt tid förens vi 2016 bestämde oss för att skaffa Optimus.

Jonas största intresse när det kommer till hundarna är vardagslydnaden, inlärningsmetoder och hundens beteendevetande. 

– Kurser –

– Valpkurs, Svenska Hundklubben
– Valpkurs, Caroline Svärd, TrofastHund
– Fortsättningskurs Tävlingslydnad, Åsah Calvert, Södertälje Brukshundsklubb
– Ordning Reda Spår, Jan-Lennart Andersson, Svenska Hundklubben, Södertälje

– Utbildning –

– Ringsekreterare SHK 2019

– Förtroendeuppdrag –

– En av grundarna till SCBK 2018 – Svenska Continental Bulldog Klubben
– Ordförande SCBK 2018 – Svenska Continental Bulldog Klubben
– Vice Ordförande Svenska Hundklubben 2019
– Sekreterare Centralstyrelsen Svenska Hundklubben 2019

barnen

Simon

Simon som är våran äldsta son älskar sina hundar och har vid ett par tillfällen börjat ställa hundarna. Simon har ett inre lugn som gör att hundarna gärna lägger sig hos honom och känner sig trygga i hans närhet. 

Innan Optimus flyttade in hos oss hade Simon visat tendenser till hundrädsla och vågade inte riktigt vara nära hundar men i och med Optimus intåg i Simons liv vände detta snart och idag skulle han inte kunna tänka sig ett liv utan hund. Det var faktiskt tack vare Simons påbörjade rädsla för hundar som fick oss att få ändan ur vagnen och skaffa hund vid det tillfället som vi gjorde

alexander

Alexander är vårat lilla energiknippe här hemma och Optimus absolut största favorit. Hundarna bokstavligt älskar Alexanders sätt att leka, kela och mysa med dem och tillsammans hittar de på hyss här hemma.

Både vi och våra hundar är fast beslutna om att Alexander är en hund på 2 ben och kläder som har på tok för mycket ketchup i sin kostcirkel om han själv får välja.

oscar

Oscar som är ca 6 månader yngre än Optimus har haft en skyddande luden ängel som tillsammans ränna fram genom huset och Oscars ansikte har aldrig varit smutsigt av mat då det snabbt är någon av hundarna som är framme för att tvätta rent människovalpen.

Oscar som visar redan som 3 åring att han förstår hur man hjälper hundar och valpar att sätta gränser, hur man tydligt visar med sitt kroppsspråk att jag vill inte bli biten, pussad eller jagad men också hur man visar hunden hur mycket man älskar den.

Att sitta i valphagen tillsammans med mamma eller pappa och se de små valparna ränna runt är en av Oscars favoritsysslor här hemma och han tar varje chans han får att klappa sina valpar.

David

David som är minstingen i familjen blev direkt adopterad av våran tik Delta som tvättat och myst med honom sedan födseln. David tror att han är en hund på 2 ben och vill helst av allt vara med när hundarna leker med varandra.

Vid matbordet sitter hundarna uppradade runt Davids stol då pojken är frikostig med att dela med sig av sin mat till dem men är också väldigt noga med att alla får och ingen blir glömd.

Translate »