Besök hemma hos CBCS ordförande Thomas Tschanz & hans fru Yvonne

Planeringen för vår första gemensamma semester på 6år hade allt från möta grundaren till rasen Continental Bulldog och dess rasklubbs styrelse, men också få närvara under deras avelslicensieringsdag och se massvis med hundar. Första stoppet på fredagen när vi reste till Schweiz var hemma hos ordförande Thomas Tschanz och hans fru Yvonne Tschanz som även har kenneln SmartBulldox. På en magiskt underbar bergssluttning i Lauperswil utanför Bern bor paret i en över 200 år gammal gård med otrolig karaktär. Det är som taget ur en Disney film och med ca 30.000 M2 mark. Thomas & Yvonne är två underbara människor med hjärtat på rätt ställe som bjöd in oss i sitt hem och lät oss övernatta i deras ”Bulldog Lodge”. Thomas & Yvonne är två dedikerade djurälskare och har stundvis haft hundratals djur boendes på gården, till och med en gepard tro det eller ej.

Deras hundar var bland annat en 11 årig charmig Conti-tant, 6 åriga Schweiziska Championen CH. BOBBY BROWN CHANTUN DA MUNTOGNA och 9 månader gamla charmtrollet SMARTBULLDOX BATARI.

Under kvällen diskuterades den framtida svenska databasen, möjligheterna för en internationell databas. Förhoppningen är att få en databas som är webbaserad så att alla Conti älskare kan söka efter den perfekta familjemedlemmen och uppfödare kan använde denna som ett verktyg i deras avelsarbete med samlad information om individernas släktskap, hälsostatusar och avkommor. Framtida samarbeten mellan SCBK & CBCS, riktlinjer för registrering av hundar mm.

Thomas

Foto: Roland Kleiner

Thomas som sedan en tid tillbaka är ordförande i CBCS har en bakgrund i IT-branchen och har programmerat ett eget databassystem för att samla all information om Continental Bulldogs och idag har han samlat strax över 3800 hundar i sin databas.

Tanken med en så omfattande databas är att uppfödare och hundägare lätt skall kunna hitta släktskap mellan hundar, hälsoresultat och annat för att göra välinformerade beslut i sin avel för att tillsammans fortsätta avla framåt en sund och frisk hundras under klubbens avelsprogram. 

Thomas är en fantastiskt öppen och trevlig person som gärna delade med sig av kunskap, erfarenheter och personliga anekdoter under helgen och man märker att hans brinnande intresse för rasen och dess fortsatta hälsosamma avelsarbete ligger honom varmt om hjärtat.

Yvonne

Foto: Roland Kleiner

Yvonne är en fantastisk kvinna som med humor, kärlek, fantastisk matlagning och underbar konversation omfamnade oss i sitt hem under fredagen. Hon arbetar heltid som certifierad psykoterapeut. Resten av tiden tar hon och Thomas hand om alla djuren som bor i deras hem.

I Yvonne och Thomas fann vi vad som känns som vänner för livet. Man kan utan tvivel säga att resan började på allra bästa sätt med god mat, humor, underbara människor, spännande dialoger, familjär atmosfär och mysigt inrett hem i vackra Schweiz.

Tack Thomas & Yvonne för en fantastisk helg.

HOPPAS VI SES SNART IGEN

Translate »