Delta fixar 91 p & titeln RLD N

Delta var och gästade Flens Brukshundsklubb i helgen och hade en kanonhelg. Första starten var en sådan där dag när Delta kastar ett öga på mig över axeln och frågar – ”Ska du hänga på eller?” så körde hon sitt eget race. Där stod jag och lockade, kallade och försökte vara rolig men hon hade hel koll på att det inte var mycket kravställning på banan. Det blev den klassiska omgången när man i Nybörjarklassen helt plötsligt använder sig utav 10 nya kommandon för FOT som att de skulle fungera. Jaja även den banan tog slut till slut. 

Dag 2 medförde än något annorlunda uppvärmning. Taktiken var att bryta alla vanor; göra det extremt skoj för henne innan och samtidigt höja kravställningen.  Vi hoppade upp på picknickborden i regnet som hällde ner, körde tittut bakom träd som vi brukar göra i skogen och andra lekar hon älskar. Vi struntade helt i att slipa på detaljer precis innan som vi brukar – allt för att höja självförtroendet. Samtidigt hade jag med en kravställning fram tills startlinjen där hon skulle ha 100% fokus på mig och inte nosa eller titta någon annanstans. 

Det var som den klassiska ”poletten trillade ner” hos oss båda två och vi gled igenom banan som hade både tempoväxlingar, konmoment, följsamhet i långa sträckor, stadga och lite andra trixiheter. Tjejen gjorde hem nytt person bästa på 91p, titeln RLDN och kommentaren ”superfin kontakt”. Speciellt kul var det att höra domarens beröm vid prisutdelningen då hon hamnade på fjärde plats om hur fint och elegant hon rört sig. 

Stort tack till Monica Greve på Amazing Spirit och Therese Dahlgren på Veilabakkens Kennel för vår vackra tjej med den stora personligheten. Nu väntas det BPH den 24 augusti på Nykvarns Hundhall och eventuellt en start i Fortsättning senare i höst. Eller ska vi prova på en annan sport? Hon är helt rätt hund iallafall att lära sig med. 

Translate »