Fyra nyanser av rött

I tisdags föddes fyra små underbara valpar på Kennel Zekeras där våran Optimus är pappa.
Resultatet var tre tikar och en hane. Freja var kanonlugn under hela förlossningen och allt skedde naturligt. Alla fyra valparna var röda, två av dem en djupare varm ton.

Jag, Jeanette, fick chansen & möjligheten att vara med vid förlossningen. Det var intressant att få närvara med en tik som gör det mesta själv och knappt behöver assistans. Någonting som är otroligt fint att få se. Det är en viktig del i tiken och valparnas relation att redan från start låta tiken sköta så mycket som möjligt själv – men det kliar i fingrarna att få hjälpa till!

Freja har som mamma under sina två tidigare kullar visat sig omhändertagande, mjuk och ömt lekfull. Hon pysslar, myser och tvättar sina småttingar konstant och vägrar nästan lämna lådan.

Frejas miljöstarka mentalitet, trevliga natur, hälsostatus, lätta och naturliga förlossningar och fina egenskaper som mor värdesätter vi som kennel högt. Hennes vackra utseende och stamtavla i kombination med Optimus gör att vi är toppen nöjda med att få spara en fodertik från denna kull.

Stort grattis till Rebecca & Andreas på Kennel Zekeras och tack för att jag fick vara med på förlossningen. Ser fram emot att få följa kullen på nära håll.

Translate »