Kennelkonsulent på besök

I fredags fick vi en överraskning i form utav besök från en kennelkonsulent från SKK medan jag satt och klippte klorna på Signe, vårt första. ”Kennelkonsulenterna har en dubbel funktion – de ger uppfödarna stöd och råd men kontrollerar samtidigt att de bedriver sin uppfödning i enlighet med Svenska Kennelklubbens regler” (www.skk.se).

Hundarna var uppe och hälsade som vanligt innan de återgick till sin siesta. Så fram med alla pärmar med avtal, info om kenneln/hundarna och upp med hemsidan på datorn samt på med kaffet. Sedan var det rundtur runt den Wandellska Herrgården som gällde med titt på valprum, valpgård, och den inhägnade baksidan.

Jag måste säga att det imponerar på mig det stöd vi får som uppfödare genom våra konsulenter. Vi diskuterade allt från vikten utav BPH till herpesvaccin till valpboxens utformning till den avancerade konsten att välja hane till sin tik. Just vår konsulent hade fött upp Bullterriers i över 40 år och gav många goda råd och höll en livad dialog.

Omdömet var klart godkänna och positivt med kommentarer som: ”Mötes i dörren av en tik och 11 veckors valp lugna och harmoniska” och ”väl ifyllda avtal”. Ska inte skriva allt för vem är intresserad utav det men glada är vi att få så fin beskrivning utav vårt häng här hemma. Att ha tillgång till sin kennelkonsulent på helger när SKK har stängt är guld värt om något oväntat skulle hända – att hon varit uppfödare själv så länge med den erfarenheten = ovärderligt.

Translate »