B-KULLEN

SIRE: SE UCH ZELOQI’S CHILD OF HERO
SE58998/2014

DAM: SE VCH RLD N AMAZINGSPIRIT GORGEOUS GODESS
SE59356/2017

Kullen föddes på naturlig väg 2020-10-27.

Äntligen är vår efterlängtade kull efter AmazingSpirit Gorgeous Goddess ”Delta” här. Under tisdagenn den 27e oktober på dag 62 utav dräktigheten påbörjades öppningsstadiet och en efter en anlände valparna på lördagskväll under en fin och lugn valpning.

Vi på Nordic Canine är stolta att presentera våran senaste kombination.

Kombinationen CHIMA (SE58998/2014 SE UCH ZELOQI’S CHILD OF HERO) & DELTA (SE59356/2017 SE VCH RLD N AMAZINGSPIRIT GORGEOUS GODESS)  hoppas vi på innerligt på kommer bli en kull med säkra, hälsosamma och människoälskande individer precis som en Staffe skall vara. Med mammas atletisk förmåga i kombination med pappas skönhet och följsamhet är målet att dessa små skatter kommer passa både som sällskapshund men också som agility, lydnad, rallylydnads eller K9-athletics hund.

Båda föräldrarna är miljöstarka, följsamma, har en för rasen ovanligt tydlig av-knapp både hemma och på tävlingsbanan och visat sig trygga.

Fanny Waginder hos Zeloqi’s Kennel berättar: “Zeloqi’s Child Of Hero, till vardags kallad ”Chima” föddes den 3/11 2014 och är en av 8 valpar i min c-kull. Han var en liten eftersläntrare som kom när jag hade gått och lagt mig. Jag blev direkt kär i hans fina brindle färg och han visade snabbt sin lugna mentalitet. När syskonen busade satt han gärna och myste i mitt knä istället. Tanken var inte att vi skulle behålla någon hane hemma, men det var nåt speciellt med den där lilla killen. När det stod klart vilken valp hanhundsägaren ville ha så fanns inget annat alternativ än att behålla både honom och hans kullsyster.

Till vardags är Chima den perfekta hunden. Han är otroligt lugn och totalt trygg i sig själv. Han är ingen hund som kan en massa tricks, men han är otroligt lyhörd och lydig. Han kan gå lös i princip överallt. Ser han tex en hare så kan han få lust att jaga den, men stannar direkt när han blir tillsagd.

Han älskar att vara nära och vill helst sitta i knät på någon 24/7. Han älskar alla människor, men har ett speciellt band till sin 10-åriga ”lillmatte”.  Han bor med ett helt gäng tikar som han skulle skydda med sitt liv. På utställningar har han aldrig markerat åt en annan hund, men när han går med ”sina” tikar vaktar han de mot andra hundar som är lite för nyfikna.

Han är en väldigt mjuk kille som man aldrig behöver höja rösten till. Han kastar sig på rygg eller hoppar upp i famnen på de som vill hälsa på honom. Han litar lite väl mkt på människor och skulle följa med vem som helst. Det finns inte mkt som skrämmer honom, varesig skott, andra konstiga ljud eller nya miljöer. Han finner sig i allt. Han är ingen ljudlig hund, han varken skäller eller gnäller. Han har ett perfekt bett och är fulltandad.

Exteriört är han väldigt nära standarden med sina 39 cm och 16,5 kg och utan överdrifter. Vill man hitta något att anmärka på så skulle det vara att hans ögon är något ljusa, men de går i harmoni med hans pälsfärg. Han har tjock tät päls och har aldrig haft några problem med öron, tassar eller hud. Han blir 6 år nu och har aldrig behövt gå till veterinären, förutom för att vaccineras.”

DELTA är meriterad SE VCH RLD N och gjorde ett riktigt fint BPH trots värme och att hon precis kommit in i löp samma dag. Någonting vi inte kommer att göra om tikar (göra BPH under löp) mest pga allt nosande. Hon är en mysig och kelvänlig tik som älskar lek, gos, barn och valpar. Frökens påhitt här hemma har tvingat oss vända på många handtag och använda nycklar till vanliga dörrar och flytta köksbordet ett antal gånger.

Delta har redan visat sig vara en kanon-mamma med lätta valpningar där hon gjort i princip allt själv med sin förra kull. Den lätta valpningen och raketfarten tillbaka i form gjorde att vi inte tvekade att ta en kull till på henne. Under nästa år 2021 kommer Delta utbildas till Diplomat hund och börja “arbeta” för sitt leverne. Med dessa två kullar bakom sig kommer vi kunna göra en mindre utvärdering efter att alla valparna hälsotestats, blivit äldre och mentaltestats.

Om första valpningen var en drömresa så var denna ännu mer så. Max fyra krystvärkar per valp och alla sju ute på 3.5h. Nu hoppas vi att denna goda start fortsätter för våra små och vår tjej.

Ett stort, stort tack till Fanny på Zeloqi’s Kennel som lät oss låna Chima och göra det möjligt att genomföra denna kombination. Vi vill alltid stärka våra linjers immunförsvar och allmänhälsan, bibehålla deras mentalitet och stabila personligheter. Med just Chima så hoppas vi att vi tar ännu ett steg framåt i rätt riktning.

 
VALPSE58998/2014
SE UCH
Zeloqi’s Child Of Hero
S61707/2008
Breakeout’s Charming Van Damme
S38794/2001
SE UCH
Mastino’s Outbreake
S60842/2003
Bardot’s Earth Wind And Fire
S67505/2008
Schodiegun’s Märla
S32037/2007
Waldenryd’s Chino
S65006/2004
Schodiegun’s Piscopia Elena
SE59356/2017
SE VCH RLD N
Amazingspirit Gordeus Godess
SE18766/2015
Veilabakkens MR Buddah
SE61711/2010
Ozkagården’s Sweet As Sugar
SE45575/2012
Labelstaff A Sound Of Thunder
SE59007/2014
Amazingspirit Basic Bombshell
SE65609/2010
Bodaboy’s Dream Royal
SE22064/2013
Amazingspirit Appealing Attitude

BLAZING BRIGHTNESS

BLISSFULL BUDDHA

BLOOMING BLOSSOM

BELOVED BELLE

BEOWULF THE BRAVE

- SENASTE KULLNYHETERNA -

- GALLERI -

Translate »