Delta

Staffordshire bullterrier

SE59356/2017

SE VCH RLD N AMAZINGSPIRIT GORGEOUS GODESS

Delta tas ur avel pga korsbandsskada och en gammal läkt ostreokondros

På våren 2022 drog vår Delta korsbandet när hon vurpade på fältet under en av våra vanliga fria promenader. Hon ställde sig upp och fortsatte framåt i samma fart – jag såg ingen skillnad på henne förens på kvällen. Efter ett gäng månader med fram och tillbaka till olika fysio och veterinärer så röntgade äntligen en veterinär på Albano och fann att korsbandet var helt av.

En TPLO gjordes och under operationen hittade man en läkt ostreokondros. 

Jag var inne med Delta vid 6 månaders ålder hos fysio för att kolla varför hon haltade och. fysion menade på att det var en muskelskada och jag rehabbade henne noggrant i två månader och hältan försvann bara på några dagar med rätt hantering och vila. Nu när jag ser tillbaka så var det antagligen det som spökade och då även fick läka då jag skötte henne minutiöst.

Visst var korsbandsskada kanske nog att ta henne ur avel men den läkta ostreokondrosen är ärftlig (ingen av hennes 12 valpar fick det dock) och det gjorde beslutet lätt men tråkigt.

Delta har varit en ”top producer” och lämnat fantastisk statistik när det gäller ED, mentalitet, och hud och päls hos sina valpar. Hon har ovanpå det uppfostrat våra hundar, andras hundar och alla våra kullar medan hon levde hemma.

Efter att hon avslutat sin karriär med Viltspår, Rallylydnad och avel hos mig vände jag mig till min vän Emma på @vasaDogs som utbildar Diplomathundar på Hundenshus. Emma arbetar som hundtränare, hundpsykolog, hundbeteendevetare och lite annat och hon letade efter en tik med exceptionellt hundspråk – Emma och Delta klickade direkt och det var en no brainer för mig att låta henne ta över Delta.

Man stöter inte på många staffar med den mentaliteten och förmågan att hjälpa till på valplekis och rehabba hundar som är rädda eller aggressiva i möten – jag har inte intresset att fördjupa mig till sådan grad som Emma har för att ta tillvara på Deltas talanger. 

Vi träffas fortfarande ofta och vi försöker se till att ta hem henne och vara hundvakter när Emma reser då barnen saknar henne något oerhört. 

Men jag älskar Delta mer än abra för min egen skull och jag tror att hon kommer hjälpa så många fler hundar hos Emma än hos mig. Men visst är det ett stort hål här hemma som hon lämnat efter sig som nanny till kullarna, lugn i flocken och Optimus bästa vän – ett hål som nog ingen kan fylla. 

Vi älskar dig Delta! Du får ringa om Emma inte kliar dig tillräckligt eller ger dig nog med råa ben!

- Beskrivning -

Om man ska beskriva Delta med ett ord så är det ”urgo”. Hon är alltid glad och vänligt inställd till alla hon träffar; vare sig de har två ben eller fyra – en egenskap vi värderar högt i vårt avelsarbete. Hennes svans går i ett hela promenaden och hon ”pratar” utav ren glädje när vi får besök för att hälsa alla välkomna. Vår yngsta son behandlar hon som sin egna valp då hon ska tvätta, värma och leka med honom på ett ömt vis. Våra barn som går på mellanstadiet går promenader med henne, tränar lydnad och ska ställa henne i sommar på utställningar.

- Hälsa -

ED – 0
HD – A
Patella – 0
Eyes – UA
HC – Cleared by parents
L2-GHA – Cleared by parents
BPH – Testad
Skottfast

- Meriter -

- TITLAR -

- Utställningar -

- Tävlingar -

- Nyheter -

- Pedigree -

Sire

ED – 0
HD – B
Patella – 0
Eyes – UA
HC – Cleared by parents
L2-GHA – Cleared by parents
BPH – Testad
Skottfast

SKK: Excellent
2:a bästa hanvalp HP Gränna 2015

Dam

ED – 0
HD – B
Patella – 0
Eyes – UA
HC – Cleared
L2-GHA – Cleared
BPH – Testad
Skottfast

- Parningar/Kullar -

- Galleri -

Translate »