Tuffa beslut efter dåliga resultat – när livet suger!

Att vara hunduppfödare är en passion som kräver en enorm mängd arbete och kärlek. Det är en resa fylld med ljusa ögonblick av glädje och förtjusning när valparna föds och växer upp, när de första stegen tas och när de finner sina livslånga familjer. Men det finns också stunder av djup sorg och svårighet, som kastar skuggor över den här resan.

Elodies hälsoresultat håller inte

Tyvärr har Elodie, vår vackra och goa import från Frankrike, fått dåliga höftledsresultat på sin röntgen som inte håller vår nivå i vårt uppfödarprogram. Det är så jävla surt då det är en Conti med en go mentalitet, och kanon hud och päls som inte har haft en dålig tass, ett rinnande öga, en fläck eller problem med klåda.

Det är i de svåra ögonblicken som en hunduppfödares styrka och beslutsamhet verkligen sätts på prov. Ibland måste man fatta hjärtskärande beslut för rasens bästa, som att välja att inte använda vissa hundar för avel på grund av ärftliga hälsoproblem eller temperamentfrågor.

I Elodies fall fattade vi beslutet att plocka bort henne från vårt avelsprogram redan när vi såg hennes HD bilder men väntade in de officiella resultaten. Vi trodde på D/D men en höft var t.o.m. sämre.

Det är smärtsamt att se en individ som man har lagt så mycket tid och kärlek på inte kunna bidra till rasens framtid, men det är nödvändigt för att säkerställa att framtida generationer är friska och stabila.

Det är också en verklighet att inte alla hundar kommer att gå den väg man hoppats på, trots Elodies fodervärds bästa ansträngningar. Hon kunde inte ha fått en bättre uppfostran och omvårdnad och vi är evigt tacksamma Emelie för allt hon gjort den här tiden.

Man kan inte styra allt med miljö

Trots att man har gett dem allt, kan vissa hundar drabbas av hälsoproblem eller beteendemässiga utmaningar som kan vara svåra att hantera. Det är då man inser att man inte alltid kan kontrollera resultatet, hur mycket man än har investerat i varje individ.

Inget ljus utan mörker

Men trots de mörka stunderna är det kärleken till hundarna och passionen för rasen som håller en hunduppfödare stark. De vet att det inte kan finnas något ljus utan mörker, och i varje svårt beslut och varje utmaning finns en möjlighet att lära och växa. Det är en resa som kräver mod och engagemang, och det är den starka relationen med hundarna som gör det värt varje tår och varje smärtsam stund. Så fortsätter hunduppfödare att kämpa, med kärlek som sitt främsta drivkraft, för att föra rasen framåt och skapa en bättre framtid för sina fyrbenta vänner.

Elodie kommer leva ett långt och lyckligt liv

Elodie själv kommer leva ett långt och lyckligt liv – det är jag övertygad om! Och jag kommer få fortsätta träffa henne och hennes matte Emelie och brorsan Diego som bara bor 40min med bil från oss. Och DET gör mig glad!

Stort stort STORT tack för att du är du Emelie och för den kärlek du ger vår tös 💕

Translate »