Thyra väntar minst 4 valpar

Igår (torsdag) så röntgades RLD F RLD N Nordic Canine’s Adoreable Aurora för att se hur många bebisar hon och Scarpettas Howlin Wolf väntar tillsammans.

Thyra väntar på Evedensia inför sin dräktighetsröntgen

Fosterdiagnostik med röntgen

”Det är möjligt att fastställa en dräktighet även med hjälp av en röntgenundersökning. Denna kan utföras efter ca 45-50 dagars dräktighet, då fostrens skelett har börjat mineraliseras (förkalkas). Innan mineraliseringen sker går det inte att se fostren vid en röntgenundersökning. Vid en röntgenundersökning i sen dräktighet är det möjligt att räkna antalet foster. Om det är en dräktighet med ett mycket stort antal foster kan det vara svårt att fastställa exakt antal, eftersom foster kan överlappa varandra på bilden.

Vid en röntgenundersökning utsätts tiken/katthonan och fostren för röntgenstrålning, men det är osannolikt att det skulle påverkadem negativt på något sätt.” Källa AniCura.se

Större kull = lättare valpning

Det finns flera rapporter om att tikar med större kullar har lättare valpning. Detta pga att det är större konkurs om resurserna och valparna blir inte lika stora samt att när det är dags att komma ut så är det fler valpar som trycker ut hormonet som startar valpningen. Detta är den stora anledningen till varför jag själv som uppfödare försöker förbättra fertiliteten och storlekarna på min kull i vår kennel. För tikens bästa så tänker jag att en kull på 5-6 valpar är kanon. Staffen som ras snittar just nu 4.5-5.0 enligt senaste Rasspecifika Avelsstrategin för Staffordshire bullterriern.

Nu ska vi få landa i vår egna bubbla och bara ta hand om varandra. DJ, min 10 åriga son, är extra hype över att Thyra ska bo hemma i 10 veckor. Alla i A-kullen har varit extra speciella för hela familjen då de var vår första kull hemma och det skapade starka minnen.

Translate »