Sveriges första svenskfödda continental bulldog champion

Myran for the win

Vi gratulerar Rebecca och Ante på Zekeras Kennel till dagens framgångar på utställningen i Västerås. Nordic Canine’s Elodie blev idag Sveriges första svenskfödda utställningschampion inom rasen continental bulldog. Det är alltid kul att få vara en del av att skriva lite rashistoria och tacksam över att en tjej som denna hund får representera rasen.

continental bulldog

Myrans utställningskarriär

Rebecca och Myran startade sin karriär under 2022 och har tagit 3 av 3 möjliga vinster. Den mest anmärkningsvärda var när de under Stor Stockholm i den särklass största startfältet som presenterats i Sverige med 17 stycken continental bulldogs anmälda – där fröken vann allt och blev Svenska Vinnare. Annars har det aldrig varit mer än max 7 anmälda contisar i en annan utställning, annars max 5 stycken om jag räknat rätt. Hon har även deltagit i två omgångar utav Uppfödarklassen där hon plockat hem HP med tre andra hundar från Nordic Canine.

utställningschampion
  • Västerås 2023

    2023-04-22 Excellent CK CAC Bästa Tik BIR SVENSK UTSTÄLLNINGSCHAMPION

  • NOrdic Doc Show Stor Stockholm 2022

    2022-12-10 Excellent CK CAC Nordic CAC Bästa Tik BIR Svensk Vinnare

  • Eskilstuna 2022

    2022-08-21 Excellent CK CAC Bästa Tik BIR

Myrans föräldrar

SE UCH Nordic Canine’s Elodie, känd som Myran, är dotter till vår schweiziska junior champion Pickwick Xippie och den schweiziska junior championen Pickwick Lucky Icebear. Det var en utav de sista kombinationerna som grundaren till rasen Imelda Angehrn planerade och som vi fick äran att ha hemma hos oss 2021. Nedan är en bild på Myrans mamma Xippie. 

continental bulldog

Myrans BPH

Myran gjorde ett härligt BPH under 2022 och fick komplimanger för sitt härliga temperament. Det är en hund man lätt förälskar sig i när man träffar henne i vardagen. Genom att genomföra BPH eller MH beskrivningar så får man en djupare förklaring för varför en hund är som den är – och vad den skulle tänkas göra i väldigt pressade situationer. Kan du göra BPH eller MH med din hund rekommenderar jag dig varmt att göra det – vare sig du tänker på avel eller ej. Det är värt varenda krona. Här är en bild på hennes spindeldiagram för er som är nyfikna.

BPH spindeldiagram continental bulldog

Hälsotester

Rebecca på Zekeras kennel och jag har känt varandra under många år. En sak som jag och Rebbeca känner starkt för är att man hälstestar sin hund både för sin egen skull som ägare, för rasens bästa men mest av allt för hundens egna skull. Har ens hund en anmärkning på ED eller riktigt dålig passform i höften så kan man tänka på det framåt och planera in träffar hos fysioterapeuter eller ortopeder för att få hjälp så att hunden kan få ett så långt och smärtfritt liv som möjligt. Myran har själv fått topp topp resultat: HD A/A och ED 0/0.

HD och ED Continental bulldog

Stort grattis till Rebecca och Ante – vi är så otroligt glada att just ni har Myran och kommer i framtiden kunna starta era linjer inom continental bulldog med den här charmiga tösen.

Translate »