SENHÖSTEN 2020

Chima

SE58998/2014

SE UCH ZELOQI’S CHILD OF HERO

ED – 0
HD – B/C
Patella – 0
Eyes – UA
HC – Cleared by parents
L2-GHA – Cleared by parents
BPH – Testad
Skottfast

DELTA

SE59356/2017

SE VCH RLD N AMAZINGSPIRIT GORGEOUS GODESS

ED – 0
HD – A
Patella – 0
Eyes – UA
HC – Cleared by parents
L2-GHA – Cleared by parents
BPH – Testad
Skottfast

VALP SE58998/2014 SE UCH Zeloqi’s Child Of Hero S61707/2008 Breakeout’s Charming Van Damme S38794/2001 SE UCH Mastino’s Outbreake
S60842/2003 Bardot’s Earth Wind And Fire
S67505/2008 Schodiegun’s Märla S32037/2007 Waldenryd’s Chino
S65006/2004 Schodiegun’s Piscopia Elena
SE59356/2017 SE VCH RLD N Amazingspirit Gordeus Godess SE18766/2015 Veilabakkens MR Buddah SE61711/2010 Ozkagården’s Sweet As Sugar
SE45575/2012 Labelstaff A Sound Of Thunder
SE59007/2014 Amazingspirit Basic Bombshell SE65609/2010 Bodaboy’s Dream Royal
SE22064/2013 Amazingspirit Appealing Attitude

Vi på Nordic Canine är stolta att presentera våran senaste kombination.

Kombinationen CHIMA (SE58998/2014 SE UCH ZELOQI’S CHILD OF HERO) & DELTA (SE59356/2017 SE VCH RLD N AMAZINGSPIRIT GORGEOUS GODESS)  hoppas vi på innerligt på kommer bli en kull med säkra, hälsosamma och människoälskande individer precis som en Staffe skall vara. Med mammas atletisk förmåga i kombination med pappas skönhet och följsamhet är målet att dessa små skatter kommer passa både som sällskapshund men också som agility, lydnad, rallylydnads eller K9-athletics hund.

Båda föräldrarna är miljöstarka, följsamma, har en för rasen ovanligt tydlig av-knapp både hemma och på tävlingsbanan och visat sig trygga.

Fanny Waginder hos Zeloqi’s Kennel berättar: ”Zeloqi’s Child Of Hero, till vardags kallad ”Chima” föddes den 3/11 2014 och är en av 8 valpar i min c-kull. Han var en liten eftersläntrare som kom när jag hade gått och lagt mig. Jag blev direkt kär i hans fina brindle färg och han visade snabbt sin lugna mentalitet. När syskonen busade satt han gärna och myste i mitt knä istället. Tanken var inte att vi skulle behålla någon hane hemma, men det var nåt speciellt med den där lilla killen. När det stod klart vilken valp hanhundsägaren ville ha så fanns inget annat alternativ än att behålla både honom och hans kullsyster.

Till vardags är Chima den perfekta hunden. Han är otroligt lugn och totalt trygg i sig själv. Han är ingen hund som kan en massa tricks, men han är otroligt lyhörd och lydig. Han kan gå lös i princip överallt. Ser han tex en hare så kan han få lust att jaga den, men stannar direkt när han blir tillsagd.

Han älskar att vara nära och vill helst sitta i knät på någon 24/7. Han älskar alla människor, men har ett speciellt band till sin 10-åriga ”lillmatte”.  Han bor med ett helt gäng tikar som han skulle skydda med sitt liv. På utställningar har han aldrig markerat åt en annan hund, men när han går med ”sina” tikar vaktar han de mot andra hundar som är lite för nyfikna.

Han är en väldigt mjuk kille som man aldrig behöver höja rösten till. Han kastar sig på rygg eller hoppar upp i famnen på de som vill hälsa på honom. Han litar lite väl mkt på människor och skulle följa med vem som helst. Det finns inte mkt som skrämmer honom, varesig skott, andra konstiga ljud eller nya miljöer. Han finner sig i allt. Han är ingen ljudlig hund, han varken skäller eller gnäller. Han har ett perfekt bett och är fulltandad.

Exteriört är han väldigt nära standarden med sina 39 cm och 16,5 kg och utan överdrifter. Vill man hitta något att anmärka på så skulle det vara att hans ögon är något ljusa, men de går i harmoni med hans pälsfärg. Han har tjock tät päls och har aldrig haft några problem med öron, tassar eller hud. Han blir 6 år nu och har aldrig behövt gå till veterinären, förutom för att vaccineras.”

DELTA är meriterad SE VCH RLD N och gjorde ett riktigt fint BPH trots värme och att hon precis kommit in i löp samma dag. Någonting vi inte kommer att göra om tikar (göra BPH under löp) mest pga allt nosande. Hon är en mysig och kelvänlig tik som älskar lek, gos, barn och valpar. Frökens påhitt här hemma har tvingat oss vända på många handtag och använda nycklar till vanliga dörrar och flytta köksbordet ett antal gånger.

Delta har redan visat sig vara en kanon-mamma med lätta valpningar där hon gjort i princip allt själv med sin förra kull. Den lätta valpningen och raketfarten tillbaka i form gjorde att vi inte tvekade att ta en kull till på henne. Under nästa år 2021 kommer Delta utbildas till Diplomat hund och börja ”arbeta” för sitt leverne. Med dessa två kullar bakom sig kommer vi kunna göra en mindre utvärdering efter att alla valparna hälsotestats, blivit äldre och mentaltestats.

Om första valpningen var en drömresa så var denna ännu mer så. Max fyra krystvärkar per valp och alla sju ute på 3.5h. Nu hoppas vi att denna goda start fortsätter för våra små och vår tjej.

Ett stort, stort tack till Fanny på Zeloqi’s Kennel som lät oss låna Chima och göra det möjligt att genomföra denna kombination. Vi vill alltid stärka våra linjers immunförsvar och allmänhälsan, bibehålla deras mentalitet och stabila personligheter. Med just Chima så hoppas vi att vi tar ännu ett steg framåt i rätt riktning.

Skriv gärna ett mail till oss om hur din nuvarande situation är och hur du tror ditt liv med din nya familjemedlem från vår kennel skulle bli. Saker att tänka på innan ni skriver mailet kan vara:

  • Vem är hemma den första tiden (1-3 månader) med valpen?
  • Kommer hunden få följa med till jobbet? Hunddagis? Går ni hem och motionerar hunden på lunchen?
  • Vad vill ni göra med er hund? Familjelivet? Tävla? Träna någon rolig hundsport?
  • Hur ser er semester ut? Kan någon bekant ha hunden om ni reser utomlands eller tar ni med hunden då? Vad innebär det?
  • Är ni intresserade utav avel? Utställning?
  • Har ni haft hund förut? Har ni haft valp förut?
  • Har ni barn? 

Lite smått och gott att tänka på. Det finns inga rätt eller fel svar utan detta är mer för att skapa en bild utav vad för sorts hund ni letar efter och om vi kan erbjuda dig den. Samt så är det alltid viktigt för alla hundköpare att reflektera över sin situation innan man tar ett så stort beslut.

Vi ser fram emot att lära känna dig och de dina! Varmt välkomna till Kennel Nordic Canine.

    Translate »