Optimus klar för Viltspårchampionat med HP

Optimus levererade tre raka prov med 1a Pris i Viltspår. Viltslag råddjur varav ett 1a Pris fick utmärkelsen Heders Pris här innan sommaren kom igång på allvar. Ansökan för Championatet är klart och inskickat till SKK.

Det har varit en rolig och berikande resa att lära oss spåra tillsammans. Optimus fokus och metodiska arbete är väldigt olikt hans intensitet på rallybanorna. Det har varit ett tacksamt sätt att hålla oss aktiva under Corona pandemins isolering. Det började för oss som en form utav aktivering, sedan körde vi några prov för att kolla vart vi låg men nu tränar vi för skarpt läge så att vi kan bli inkallade för eftersök om det behövs i närområdet.

”Hunden tar spåret direkt . Spårar utmärkt till klöv med kloka ringningar. En hund som jobbar målmedvetet hela spåret” var domaren Jim Söderbergs kommentar under prov två då Optimus kammade hem sitt första HP.

”En hund som gör ett utmärkt spårarbetet i ett lätt gånget terräng. Bra jobbat!” var kommentaren från domare Helena Sjöström när Optimus tog hem sitt tredje 1a Pris och sista inför Championatet.

Stort tack till Jim och Helena för er tid och fina ord om vår kille. Han är inte bara en professionell soffpotatis utan kan också använda nosen som sig bör.

Vill du veta mer om Viltspår gå in på https://www.viltspar.com eller på SKKs hemsida: https://www.skk.se/sv/prov-tavling/olika-prov-och-tavlingar/viltsparprov/ för att lära er mer.

 

 

Translate »