Delta Ny Svensk Viltspårschampion

Idag så tog Delta hem sitt tredje och sista 1a Pris i Öppenklass Viltspår vilket gör henne till vår andra Viltspårschampion i år tillsammans med Optimus. Dagen till ära hade domare Jim Söderberg fått för sig att göra startrutan till en lite utmaning – och vinden var inte vår vän. Efteråt fick vi veta att det var några knappa metrar, med start i bortre hörnet bakom en stenbumling, som ”rådjuret sprungit igenom rutan”. Men Delta klarade det galant på bara några sekunder efter ett påsläpp som gjorde att hon snedda in mot vindriktning – jag valde vårt ”raka påsläpp” för att tjejen är så tydlig i sina markeringar på blodfläckar att jag räknar med att hon visar mig när hon hittat det. Tilliten har vuxit för varje gång vi har varit i skogen tillsammans och gav idag utdelning. Förutom det så hittade vi spår utav fejandes rådjursbockar under provet. Delta visade med kroppsspråket att hon var väl medveten om deras tidigare närvaro men var så pass uppslukad utav sin uppgift att hon inte lät det påverka sig något nämnvärt.

”Hunden tar an spår direkt. Spårar som på räls till vinkel 3 där hon får en mindre tappt som löses med klokt ringningsarbete. Spårar sedan utmärkt till klöv!” – Jim Söderberg, Sthlm Dreverklubb.

Stort tack till Jim för hans fina ord i protokollet och ett extra varmt tack för givande dialoger efter om hundens kroppsspråk under arbete, genetiska faktorer och hur framgång i arbete kan påverka resultatet i utseendet/fenotypen utav ens linjer genom generationerna.

SE VCH RLD N AmazingSpirit Gorgeous Goddess
HD A
ED 0
Patella ua
Ögon ua
L2HGA clear
HC clear
BPH – Skottfast

Translate »