Optimus 2a och Kyra Domarens Val

Idag fick vi äran att gästa Svenska Farao och Cirnecoklubbens köttbullstävling i rally Nybörjarklass på Svenska Vinthundklubbens utställning på Strömsholm.

Jag valde att ta med Kyra till denna inofficiella tävling för att göra hennes ”tävlingsdebut” utan alla de nerver som en riktig utställning/tävling kan innebära. Hon tog sig an atmosfären med lugn och glatt intresse och tittade nyfiket på alla långbenta kamrater med vänlig sinnesstämning. Till dagens höjdpunkt hörde hennes pris som Domarens Val!

Optimus miljö- och passivitetsträning de senaste veckorna har gett resultat. Visst var han i gasen som alltid men samtidigt konstant tyst och försökte aldrig ta sig fram för att hälsa på andra hundar. Favoritkillen visade tydligt att han förstod att samarbete och jobb var på gång efter vår startrutin. Dock testades han utav flera smäckra löptikar inom bara några meters avstånd och som själva gått över banan tidigare under dagen. En utmaning jag välkomnade – det slutade med STOR belöning med boll och döda-dragkampsleksaken efteråt.

Banan bjöd på alla tre tempoväxlingarna, konmoment och stadgaövningar.

Optimus

92p: delad 2a plats. Godkänt resultat

78p: godkänt resultat

Kyra

88p: godkänt resultat

92p: godkänt resultat

Stort tack till Emelie Arwinge för fint arrangerad träningstävling. Räkna med oss nästa år igen.

Translate »