A-Kullen har nu alla flyttat till sina nya hem

Nu har alla valparna från A-kullen flyttat till sina familjer och det känns otroligt bra samtidigt som det är så tomt här hemma (med bara 4 barn och tre hundar).

Med våra valpar så följde det med en pärm där vi la in information om kullen och den specifika valpens resa från förlossing till dagen de flyttade; vikt, avmaskning, första dagen de lämnade lådan, besiktningspapper, ögonlysning och mycket mer finns dokumenterat. Information som är både intresant och nyttig för oss som uppfödare och de nya ägarna. I pärmen finns även en intro till NoseWork och förklaring för Rallylydnad Nybörjarklassen för den nyfikne. 

Våra valpköpare har även tillgång till vår ”extra hemsida” Hundliv där vi samlar ihop all information som vi har haft nytta av genom åren. Kunskap, tips och trix från olika hundtränare, hundpsykologer, hundfysiologer och vetrenärer som vi har kommit i kontakt med och fått hjälp utav. 

Ett stort tack till alla de som sponsrat vår Kennel med valppaket. Vi gjorde också våra egna små nosework starter kit och rallylydnads skyltar till varje valp. Som tradition bjuder beställde vi hem olika valppaket och då utav tre olika anledningar.

Först och främst för att skapa tåliga små magar som inte är överkänsliga för någon form utav foder. Mamma Stjärna har under dräktigheten och under diperioden ätit ca 40% av ett torrfoder, ca 40% av ett färskfoder samt ca 20% varje dag av olika former proteiner/kolhydrater/annat gott från vår egna matlagning. Detta fortsatte vi med valparna efter att de börjat äta fast föda. Deras dagliga intag har bestått utav 50% torrfoder, 25% färskfoder och 25% utav annan föda. Sardiner och kebab stod högt på favvo listan! Nu kommer de nya familjerna ge valparna samma kombination under valparnas första år och använda dessa olika märken för att vänja magarna vid allt så som spannmål, jäst, Aloe Vera, kyckling, nöt, gris, fisk och mycket mer.

Andledning nummer två är att det finns en mängd bra foder att välja bland och vi vill att våra valpköpare ska få chansen att prova sig fram till just det foder som de känner passar dem bäst.  Allt från innehåll, tillgänglighet till kostnad spelar roll i denna fråga. 

Den tredje anledningen är väl rätt självklar – visst är det kul med fina presenter! <3 Ett stort tack till samtliga sponsorer <3

Nu börjar det stora äventyret för vårt lilla gäng ligister. Det har varit ett privilegie att få ta hand om de här små och få rå om Stjärna de sista månaderna och vi önskar dem alla ett varmt lycka till.

Märta ( Adventurous aska )

Märta är vår coola tjej som tar allt med ro och är inte sen att brotta ner ett syskon eller två. Hon kommer bli en Stockholmsbrud så ser ni en vit staffetik glida nerför Drottninggatan är det stor chans att det är den här donnan. Vi hoppas få träffa Elsa, Philip och Märta många gånger i höst/vinter på våra miniträffar här hemma.

Ralf är vår kontaktsökande lilla hyper kille som ska vara med överallt och undersöka hur alla smakar och luktar. Han kommer att stanna i vårt avelsprogram och bo hos våra vänner Petronella och William söderut. Ni kan följa honom och hans storebror Sune på Instagram @the.staffybrothers 

Mjuk och go är det första intryck den här tjejen ger samtidigt som hon utan att tveka klättrar upp för klippor, går på vägar bredvid bilar och undersöker nya ställen med svansen i full gång och öronen framåt. En sida hennes matte Nettan redan fått erfara på både gott och ont. Signe är vår helfodertik som vi får äran att få vara dagmattar till då vännerna Nettan och Örjan bor på andra sidan gatan.

En staffe ska enligt rasstandarden vara 50% terrier och 50% bull i utseendet. Thyra har visat att man kan vara det i utseendet men vara 100% awesome mentalt. Den här fröken sätter man sig inte på i första taget och hon tog sitt nya hem med storm i dagarna som gått. Vi är riktigt glada att det är just Josefin och Tomas tar hand om vår tjej som vi behåller på halvfoder. 

Translate »