Kyra börjar med utställningsträning

Kyra 9 månader är en utav de 10-11 Continental Bulldogs i Sverige idag som vi vet om. Hon kommer att få börja ställas på utställning när hon är 18 månader för sin ”phenotypisation” (engelska för en process som är i princip inmönstring).

Tösen är en renrasig Continental Bulldog hela vägen till sina Pickwick rötter utan någon som helst inblandning av andra hundar men hennes rasklubb jobbar inte med Tyska FCI så hon behöver mönstras in med stamtavla inför en rasexpert för att få godkänt. Denna process finns till för att skydda rasen från ”backyard breeding” där eventuellt gemene man försöker skapa sin egna version utav Continental Bulldog.

Köper men en Conti med en FCI stämpel på sin stamtavla så behöver man inte mönstra in sin hund utan kan tävla direkt.

Som ni ser har hon inget emot att stå stilla när matte har mjukost i tuben haha Vi har tagit det rätt lugnt med hennes utställningsträning men vill under sommaren lägga en ordentlig grund så att vi inte behöver ändra på en massa dåliga vanor senare när det är dags.

För att titta på filmen klicka på länken:

https://nordiccanine.se/wp-content/uploads/2019/04/img_1088.mov

Jag jobbar lite lätt med att hon ska vänjas vid att bli hanterad: röra vid tassar, flytta fötter och hålla i huvudet. På filmen ser jag att jag e lite slarvig med belönings timing och teknik så det får matte förbättra så att inte hennes tränare får skämmas! 😉

På återseende

Jeanette

Translate »