Klubbmästare i Agility

I helgen som varit blev RLD N Zekeras Alabama Slammer ”Märta” klubbmästare inom agility med matte Erica.

Jag inteujuvade Erica för att få reda lite mer bakom deras hemlighet till framgång.

Hur känns det?

Det känns såå roligt! Vi har verkligen kämpat så otrolig och idag fick vi visa vad vi går för!

@andersson.rawphoto

Hur länge har ni tränat agility?

Jag har tränat agility aktivt och ”påriktigt” i ca 1 år.

Varför just agility med en staffe?

Varför vi fortsätter är för den extrema glädjen vi delar för sporten, märtas glädje när vi springer går inte att missta för något annat. När vi är på planen är det bara vi i en bubbla. Trots skällande hundar runt omkring, publik som skriker och hejjar så är det bara jag i hon och vi kör, den känslan slår allt.

@andersson.rawphoto

Vad tror du Märta tänker när hon springer över balanshindrena? Många hundar vågar inte.

Jag tror hon tänker- KOLLA HUR SNABB, ORÄDD OCH COOL JAG ÄR. Balansen och gungan är hennes bästa hinder!

Vilka hinder/kombinationer är svåraste för er just nu?

Det svåraste är distanshandla till slalom just nu! Så en lång raksträcka med tunnel innan slalom är lite extra knepig då märta är snabb genom tunnlar och jag hinner inte alltid till slalom i tid!

@andersson.rawphoto

Vad är ditt råd till alla nybörjare där ute?

Mitt råd är- börja enkelt, gå kurs för att kunna träna säkert på egen hand! Eller kontakta någon som ”kan” för att veta hur man ska tänka kring säkerhet! Agility är ett samspel, du ska vara roligare än allt annat så att kunna leka med sin hund kommer man långt med i agility!

Vad tror du är grunderna hos Märta som gjort att det gått så bra?

Jag tror att vår relation är en grund till att det gått bra. Men sen är hennes arbetsvilja enorm, hon älskar att ha en uppgift! Hon älskar att mysa i soffan o käka en burgare ibland men när hon får jobba intensivt och framförallt när hon får springa så är hon som gladast.

Hur viktig tror du vardagslydnaden är för att lyckas med agility?

VIKTIG! Tänk bara hur viktigt det är med stadga i starten av ett lopp. Hunden har inget halsband eller koppel. Hunden ska vara på en plats tills du ger den klartecken att starta. Då ska den släppa allt omkring, funkisar, skällande hundar, stora fladdrande tält osv och ha 110% fokus på dig och banan. Jag skulle säga att miljöträna och passivitetsträning är superviktigt om man vill ut och tävla. Vill man ba träna så är vardagslydnaden inte lika viktig haha! Dock ska hunden kunna träna löst bland andra hundar, så inkallning behöver sitta!

Vad är dina nästa mål?

Diplom i klass 1 i både hopp och agility. Sen siktar vi mot klass 2!

@andersson.rawphoto

Hur tränar du under vintern?

Under vintern har vi tillgång till en mindre hall på klubben där vi kör en gång i veckan. Annars möter jag upp agilitykompisar och kör i stor agilityhall längre bort hemifrån 🤩

Ordet är fritt – Ericas egna ord!

Jag vill lägga till att agility är en sport men sjukt små marginaler och man får inte vara rädd för att misslyckad för det kommer man göra!! Du kan bokstavligen vara 1 hinder mellan en disk och en vinst 🤷🏼‍♀️ så om du vill testa, testa!!

#NordicCanineFamily är så glada och stolta över att Erica, Linus och Märta är med i vårt gäng. De tillför glädje i vardagen och på våra träffar, de inspirerar, är förebilder och är alltid, alltid redo att hjälpa till med stort som litet.

Återigen grattis!

Om ni själva vill ha lika fina bilder på er hund kontakta Erica på @andersson.rawphoto för bokning!

Translate »