B-Kullen har nu alla flyttat till sina nya hem

I lördags var dagen med stort ”D” här och vår lilla liga på fem röda terrorister var hämtade utav sina familjer. De var alla UA på veterinärbesiktningen dagen innan. De hade riktigt skoj på plats dock så var det en aning läskigt att stå på bordet. Det syns vilken skillnad den lilla träningen  i sådana här lägen gör då vi tog fler omgångar med bilder av förra kullen på bordet med hjälp av mjukost. 

Trygghet i fokus
Vårt mål har varit att valparna ska vara så socialiserade och miljöstarka för vardagslivet som bara 8  veckor kan erbjuda. Detta utan att tumma på deras känsla av trygghet och välbefinnande. Enligt Försvarsmaktens 700h studie så utvecklar en valp en mycket bättre på- och avknapp i framtiden om den vuxit upp utan egna eller tikens påslag av stresshormonet kortisol. Den studien har också visat att en tik blir bara en bättre och bättre mamma för varje kull (inte så konstigt kanske) och kunde i de senare kullarna producerar mer stabila valpar vid vuxen ålder jämfört med sina första. Vad som visade sig vara viktigast var att ju mer tiken bonade, tvättade och myste/lekte med valparna ju större chans var det att Försvarsmaktens färdiga hund från kullen kunde arbeta med fokus och snabbt växla över till vila.

Socialisering och miljöträning i små doser
Valpfamiljerna har varit på besök 2-3 gånger per familj och spenderat timmar med kullen ute i huset och inne i valprummet för att bonda och lära känna de små individerna. Släkt och vänner har, med förnuft, varit på besök och blivit drillade med att sitta på golvet, ha på sig säckiga kläder, fått tjocka tofflor på fötterna, en dragkampsleksak i handen och blivit kärleksfullt hotade att man inte får bära på valpar ståendes. Vi har inte hållit tillbaka på att borra upp en ny vägg, vråla på en unge eller två eller leva ut vårat normala kaos till vardag. 

Dammsugaren har stått på i timmar, dörrarna till duschen, toaletten och tvättstugan där torktumlare och tvättmaskin konstant rullar har stått konstant öppne. Valparna vistades dagligen både i valprummet, i köket i sin valpgård, fria på nedervåningen och ute på vår baksidan på 1000kvm. Det låter kanske som mycket, eller lite beroende på dina erfarenheter som läser detta, men vi introducerar allt i små doser, pö om pö, så att det blir en naturlig övergång för varje nytt rum, varje ny erfarenhet och utmaning.

Socialiserade med vuxna hundar
Flocken här hemma har turats om att ta hand om dem och det har varit härligt att se hur Delta gått från hönsmamma till lekfull tjej igen under den här tiden. Cera (Belle) och Doris (Blaze) har dock fått på däng rätt ordentligt då de båda tjejerna visat att de har personlighet fyra gånger deras ringa storlek – och där har mamma Delta inte backat för att sätta dem på plats. Stora syster Continental Bulldogen Kyra har varit lekledaren deluxe igen och Optimus den som ser till att det inte stökas för mycket.

Nina Steinbachs ”Fullt Fokus Valp”
När de blir 10 veckor kommer alla fem valparna att gå Ninas kurs ”Fullt Fokus Valp” på distans (online kurs). Det är en toppen start, speciellt i dessa tider, för att bygga vidare på familjernas kommunikation och relation med deras nya medlem av gänget. Kursen går igenom bland annat:

 • Vem är min valp?
 • Vikten av relationen
 • Belöningsutveckling för just din valp.
 • Klickerträning grunder
 • Att kunna leka i olika miljöer
 • Att kunna pausa i olika miljöer
 • Följsamhet
 • Targets
 • Kroppskontroll
 • Att starta en träning
 • Fokusövningar

Nordic Canine’s Blooming Blossom

Lilla Vira som nu har sitt egna konto på instagram @staffenvira och kommer att bo hemma hos matte Angelica och har fått un underbar tillvaro med att få bo både i Dalarna och Uppsala. Det ska bli riktigt kul att få följa Vira och hennes kompisar, tamråttorna Siame, Fralie och Nuvie som är bland de coolaste lilla trion jag någonsin träffat. Vira var vår lilla ”tänkare” i kullen.

Nordic Canine’s Beowulf the Brave

Bonzo har fått flytta hem till Jimmy och hans dotter Nellie och kommer spendera sina dagar tillsammans med husse på jobbet. Vi tror att Bonzo kommer ge Jimmy händerna fulla då det är en kille som värderar kroppskontakt över allt annat och kan nog ge honom en utmaning i ensamhetsträningen. Det ska bli spännande att få se hur denna kille kommer arta sig med sin välvinklade och högbenta kropp. Bonzos instagramkonto heter @staffybonzo

Nordic Canine’s Blazing Brightness

Vår lilla showhund Doris är tjejen som inte släpper ens fläta när hon får tag i den, viftar konstant på svansen, älskar att få vara med och den enda som har kul på bordet hos vetrenären eller hemma under fotografering. En riktig liten tuffing som visar att staffe fortfarande är en terrierras ut i klospetsarna. Doris kommer ge Daniel och Antonia något nytt att fokusera på där hemma – men intresset går helt i linje med deras livsstil  – att leka, träna och äta! Ni kan följa Doris äventyr på @doristhestaffy

Nordic Canine’s Blissfull Buddha

Buddha är den enda killen som inte fått sitt ”hemma” namn än så vi får vänta och se. Här hos oss har han fångat mitt och Jonas hjärta helt och hållet med sin humor och narcolepitiska förmåga att somna precis överallt och närsomhelst. Buddha kommer att bo hos Sabina och Jacob på deras bondgård och få leva sitt liv med kor, hästar och andra kompisar på fyra ben. Det känns som att drömkillen dragit en riktig drömlott här i livet.

Nordic Canine’s Beloved Belle

Cera är lilla tjejen i gänget med solklart Napoleon komplex. Det är fascinerande att se hur hon i ena stunden brottade ner sina dubbelt så stora storebröder varje dag medans hon låter som en demon och i nästa när man kallar på henne får en skuttandes liten Bambi med glad svans. Cera kommer bo hemma hos Evelina och Andreas med deras barn Tea och Noa. Med fyra helt egna personer i hennes nya flock tror jag tom Cera kan bli uttröttad.

Stort lycka till och tack till våra nya medlemmar utav #NordicCanineFamily Ni är guld värda i våra ögon och vi vet att våra svansbarn har hittat fantastiska hem. Ser fram emot otaliga samtal angående kissningar, bitmärken och hur ni blir utskällda för att ni inte är snabba nog med maten. 

Translate »