B-kullen färdig röntgad

Vårt gäng bestående utav fem röda skatter, Doris, Vira, Cera, Bonzo och Buddha, fyllde 1 år den 14 mars. Deras familjer röntgade samtliga hundar första veckan. De har från dag ett varit glada valpar med en tydlig av och på knapp som berikat sina familjers vardag.

Som kennel är vi oerhört tacksamma att vi fått alla resultat för utvärdering för avel och som staffe-älskare är vi tacksamma för all statistik det ger rasen. Viktigast utav allt är att varje individ fått en fingervisning för vad de kan göra i framtiden och vad de ska tänka på inför starten på äventyret med en ”vuxen hund”. Nu är det patella, ögon och BPH (mentaltest) kvar.

Vi hoppas att genom att stötta och utbilda våra valpfamiljer efter vår bästa förmåga, och hjälpa dem finna hjälp där vi inte räcker till, kunna ge våra svansbarn de finaste liv de kan få.

Resan börjar med dialoger kring att bygga kommunikation och relation, fokusera på passivitet, berikning och ett hälsosamt förhållningssätt till motion, miljöträning och den sociala aspekten med tex andra hundar. Fas två är hälsoutvärdering och mentaltester. Fas tre är äventyren med extra långa skogspromenader, fjällvandringar, viltspår, rallylydnad, agility, weightpull och mycket annat spännande.

Ett stort tack till B-kulls-Gänget. Vi är tacksamma att ni valde just oss och våra skatter av rött guld.

Translate »