BPH Avklarat

BPH AVKLARAT I lördags den 20 mars gjorde hela A-kullen från Nordic Canine sitt BPH på Nykvarns BPH bana. Dagen startade med lätt snö men hade sin topp med +5 grader och lite sol. Zekeras kennel slöt upp med sitt gäng och tillsammans hade vi en kanondag.

Gänget med syskon kom taggade, glada och redo för bus. De tog sig igenom alla överraskningar med olika grader utav nyfikenhet och trygghet: Signes 8 glädjeyran med leksaken möttes av skratt och skämt från åskådarläktaren. Närmande person blev utskälld på olika nivåer som en äcklig personen i yxmördarkläder och hotfull ställning förtjänar men alla fyra löste det fint på slutet.

Nu är det bara en patella-koll kvar på Aska sedan har hela kullen gjort samtliga hälsokontroller vi som kennel prioriterar och vår rasklubb rekommenderat tillsammans med mentaltestet. Samtliga syskon tränar, och vissa tom tävlat, i både lydnadsgrenar och nosarbete.

Vi är nöjda med deras hälsoresultat både på pappret och allmänt utanför men mest av allt är vi så glada över den glädje och kärlek de skänker sina familjer. BPH är bara 20-30 minuter utav en hunds liv men det är fortfarande fantastiskt intressant att få se varje hunds och speciellt hela kullen tillsammans på samma dag. Våra valpfamiljer har visat sig ta ansvar både för sin individ och för rasen genom att genomföra alla dessa tester. Något de ska bli applådera för och vi som kennel tackar dem om och om igen från vårt hjärta.

Translate »