continental bulldog

Q-KULLEN

SIRE: AP Valnir

DAM: Swiss Jr Ch Pickwick Xippie

Xippie började löpa i december och vi hoppas att om allt går bra så väntar vi tillökning underslutet utav februari/början av mars. Xippie har så här långt visat sig vara en top producer då hennes valpar från hennes tidigare två kullar här hos Nordic Canine’s kennel har varit fina exteriört och fantastiska mentalt. 

Vi gör den här kombinationen för det är två fantastiska individer mentalt och exteriört. I detta fall känns det inte som om en individ behövde den andras styrka för att höja en svaghet utan det var + och + ihop. Som vanligt kan man aldrig garantera resultatet men på papper ser det bra ut. Båda föräldrarna är över 5 år gamla och har levt ett friskt och skadefritt liv (så skadefritt två väldigt aktiva bulldogs kan leva som röjer i skogen till vardagen). Det är kul att kunna få kombinera två hundar som är över 5 år – det känns som om man kan mer om hundarna i fråga då.

Det är en bra ”utavel” (inte nära släkt) i vår lilla ras och det blir AP Valnirs första kull i Sverige. Han är inte heller nära släkt med Xippies tidigare hanar vilket gör kombinationen ännu mer intressant för mig och mitt program här på kenneln. Jag jobbar konstant på att få in nya linjer och göra kombinationer som är mer ”unika” – något jag inte alltid lyckas men tankarna finns alltid där i bakgrunden för att bredda avelsbasen.  

Båda två har ”bulldog humor” och gas under tassarna. Det är inga soffliggare som vägrar gå på promenad eller som tar baksätet i vardagen. 

Målet är att hålla den här sidan uppdaterad med nyheter och annat smått och gott genom åren om allt går som planerat. 

Är du intresserad utav en valp från den här kombinationen tveka inte att höra av er till oss på info@nordiccanine.se eller svara på vår valpformulär där du hittar alla våra frågor här på hemsidan. 

Varmt välkomna!

 

- SENASTE KULLNYHETERNA -

No posts found!

- GALLERI -

Translate »