#NordicCanineFamily på MyDog

I år så gästade tre hundar från oss här på Nordic Canine My Dog i Göteborg. ”I början på januari varje år förvandlas hela Svenska Mässan till Nordens största hundevenemang. Över 9 000 hundar kommer för att tävla i två hundutställningar och de flesta av alla världens hundraser finns representerade i prestigefulla tävlingar. Samtidigt som tävlingarna pågår arrangeras även mängder av hundaktiviteter och uppvisningar. Här rullas ett fullspäckat program ut med alla typer av aktiviteter som polishundsuppvisningar, hundteater, föreläsningar från Nordens främsta specialister och mycket mer. Mitt bland alla aktiviteter och tävlingar finns även ett brett och unikt utbud av alla typer av hundprodukter, här kan alla besökare handla och uppdatera tillbehören.”

Inger och Anette körde ner till Göteborg redan dagen innan för att slippa stressen och den olagligt tidiga morgonen att åka på lördagen skulle ha inneburit.

Kyra var med på uppladdningen kvällen innan. Det gäller att fylla på vätskereserverna. 

Underbara Nordic Canine’s Honey, Hedda, som ägs utav Elin på Tadpoles Kennel fanns på plats på lördagen. 

Lördagkvällen firades tillsammans över FaceTime i någon timme eller två. Så glad över att jag har de här två i mitt liv.

Dag ett - lördagen Internationell utställning

Kyra mötte dagens BIR i Öppenklass för tikar och var som allt lugn och trygg i ringen. Hantering, miljön, människor och hundar rör inte den här bruden i ryggen. 

Excellent
CK
3:e Bästa Tik

Dagens utställning var Sallys andra utställning någonsin och hon tog hallen med storm. Glädjeyttringar i form utav explosiva hopp och bus var en del utav hennes försök att charma domaren. 

Excellent
CK
CACIB-J
Bästa Junior
4:e Bästa Tik

Det var lite extra kul att det gick så bra för Sally – och både Inger och Nettan fick springa in i ringen i finalen med tjejerna och vilka proffs de var tillsammans. Lördagen var Västra Kennelklubbens internationella CRUFTs kvalificerande utställning där man för första gången kunde vinna Junior och Veteran CACIB. Sally gick in och gjorde historia och vann ett Junior CACIB men jag tror om jag har förstått det rätt att continental bulldoggen inte ska kunna vinna internationella CACIB förens 2032 – men tiden får utvisa. I vilken fall så är det urhäftiga och hon är den första hunden som tillhör vår kennel som tagit hem ett. Bra jobbat Nettan och Inger!

dag två - söndagen nationell utställning

Excellent
Bästa Junior Tik
Bästa Junior
CK
2:a Bäst Tik

Excellent
2:a Bästa Junior Tik

Very Good
2:a Bästa Tik

skillnad på internationell och nationell utställning

Under söndagen var det nationell utställning. Skillnaden mellan Nationell och Internationellutställning är att man på den nationella kan erövra CERT, förkortningen är CAC, som så småningom kan resultera i ett Nationellt Championat. Kyra har två CAC och har gått för Championatet nu fyra utställningar i rad men fått se sig ödmjukt besegrad utav fin fina tikar.

På den internationella utställningen på lördagen kunde man förutom ett CERT även erövra ett CACIB (Internationellt Certifikat) som så småningom kan ge din hund ett Internationellt Championat. Sally vann ett Junior CACIB som var det var första året man kunde vinna ett sådant i Sverige – frågan är bara om Contin kan vinna ett. 

Sally har verkligen fått växa de här dagarna. Åkt iväg med Nettan och Inger, som hon känner väl men som hon fortfarande inte bor hos, resa långt, bo på hotell, vara inne i en hall där tusentals människor och hundar vistas – och hon gör det med glädje och tar sig ann allt med nyfikenhet. Tygeln var det duvorna i Göteborg det mest intressanta och Nettan fick hålla i kopplet ordentligt. 

Stort tack Nettan och Inger för den här helgen – ni är fantastiska! <3 Vad skulle jag göra utan er!

Jag brinner ju för sporter som rallylydnad, lydnad, NoseWork och viltspår men utställningsträning och tävling är något jag verkligen uppskattar mer och mer utav flera anledningar.

Först och främst att det är en suverän miljöträning då det är som mest på en rallytävling kanske är 150 hundar, men i snitt 30-50 hundar. På de utställningar vi har varit på har det varit tusentals hundar på plats.

Samt så är det en kanon stadgeträning att vara på spänn medan de står snyggt som möjligt. För att hunden ska ha roligt i något sådant enformigt kräver bra handling och få till det så att din hund verkligen vågar ”showa” lite när de rör sig.

Hanteringen utav de främmande domarna är för mig något mina hundar ska klara av – och med glädje. Jag tycker det är så viktigt att jag lär ut det på mina hundkurser. Anledningen varför det är ett konstant del utav mina vardagslydnadskurser är för det är oftast veterinären som är den främmande människan i en vanlig sällskapshunds liv som hanterar den.

Nu blir det att planera resten utav utställningssäsongen 2023 och se vart det blir av den. Förhoppningsvis kan Nettan och Inger hoppa in och ta några fler utställningar då jag har kurser här hemma och valpkullar som behöver mig. 

Translate »