JACKIE

Continental Bulldog

SE42946/2022

Nordic Canine’s Jaquline

Född: 2022-06-06

– ED
0/0

– HD – 
B/B

-DNA- 
Planserat 2024 hösten
Cystinurie

DVL2

-BPH –
Planerat juni 2023

- Beskrivning -

Jackie kommer från vår J-kull. Hennes föräldrar är vår Schweiziska Junior Champion Pickwick Xippie och hennes pappa är Polska Champion och Polska Vinnaren Margetas Koson. Jackie själv är planerad att debutera i ringen under 2023. Det ska bli riktigt kul att se hur det går för henne på utställningar men vi som kennel värderar mer HUR hon tar utställningen. Utställning ska hjälpa oss uppfödare att utvärdera vårt avelsmaterial plus så är det en otroligt rolig och social sport att hålla på med. Plussidan utav att hålla på med utställning är miljöträning, socialträning, hanteringsträning och stadga. 

-Är hon glad?
-Fixar hon den stressiga miljön?-Är hon trygg när hon träffa främmande människor? 
-Klara hon av att låta en främmande människa som domaren hantera henne? Vi bryr oss inte så mycket om hon står blickstilla men hon ska inte tycka det är läskigt.

Något säger mig utav det jag sett utav Jackie som tonåring att domaren får passa näsan när studsbollen vill hälsa – precis som resten utav hennes syskonskara. Ibland undrar jag om det är bulldog eller studsboll i J-kullens genetik. Så otroligt glada och tillmötesgående.

Matte Lisas egna ord om Jackie

”Jackie är en sprallig tjej som älskar att gosa och busa, speciellt med vår staffe Zingo. Hon sover gärna ut länge på morgonen i vår säng. Promenader är ingen höjdare så länge vi inte går i skogen.

Jackie är nog den charmigaste hunden vi träffat. Hon är så enormt kärleksful, lekfull och snäll. Det finns inget ont i henne alls. 

Hon älskar allt och alla och visar det med hela kroppen. När hon viftar på svansen så viftar hon ändå ut till nosen. Hon hoppar gärna också högt för att få chans att ge en puss. Pussar är något som aldrig tar slut hos Jackie. 

Jackie är otroligt lättlärd i träning och hon älskar att träna. Bara man är tydlig i sitt kroppsspråk så förstår hon snabbt vad som gäller. Skyltarna i Rallylydnad kan hon bättre än mig. Mitt mål är att tävla i Rallylydnad under 2024. När vi inte tränar skyltar så åker vi på utställningar. Hon imponerar mig varje gång. Hon lägger sig i din bur och somnar. Vi kan ha att hon velat hälsa på alla innan vi går in i ringen men väl där inne så förstår hon precis vad som ska göras. Förutom när jag blir för nervös, då sätter/lägger hon sig ner. 

Hon anpassar sig snabbt till en situation.

Men när det kommer till ordet “Nej” eller att hon gör något som är roligare än det vi erbjuder så är hon envis. Så in i bängen! Vi har lånat ordet “betongrumpa” från hennes brors matte. För när hon inte vill gå, så går hon inte! Att en conti kunde vara så envis visste jag inte. Men det har sin charm det med.”

- Meriter -

- TITLAR -


- Utställningar -

2023

Totalt tog Jackie 3 CAC och deltog i 5 Bästa Junior Shower under 2023.

Älvsjö Nordic Dog Show 20231210
UKL: V
UKK: 2

Sundsvall Internationell Utställning
JUNKL: V
JUNKK: 1

Timrå Nationell Utställning 20231007
JUNKL: Excellent
JUNKK: 1
CK
BTKL: 1
CERT
BIR

Gimo Nationell Utställning 20230909
JUNKL: E
JUNKK: 1
CK
BTKL: 1
CERT
BIM

Eskilstuna Nordic Dog Show
JUNKL: Excellent
JUNKK: 1

Norrköping Nordic Dog Show 20230919
JUNKL: Excellent
JUNKK: 1

Askersund Internationell Utställning 20230812 
 Excellent
 1

Gimo Internationell Utställning
JUNKL: Excellent
JUNKK: 1
CK
BTKL: 2
CERT

 

- Tävlingar -

Planerna är att Jackie kommer att debutera i rallylydnad under 2024 tillsammans med matte Lisa. 

- Galleri -

Translate »