Kyra tog hem jackpotten

Idag gästade jag och Kyra (RLD F RLD N Mipa) Norrköpings Nordic Dog Show för att ställa ut på utställning för första gången någonsin tillsammans.

Vi har tävlat i Rallylydnad en del innan Corona men har inte kommit igång med det sedan dess. Men nu ÄNTLIGEN skulle vi få njuta utav det vi jobbat med för rasen så länge: en officiell SKK utställning!

Var jag nervös? Yupp – mer än ni anar! Det är en sak att ställa en hund man tycker är ok, det är en helt annan sak att ställa en hund man tycker är riktigt bra i ett land där rasen bara varit godkänd sedan april. Jag var ett härligt nervvrak då vi var ensamma i vår ras och jag ville verkligen inte åka hem med ett VG. Jag VET att även riktigt bra hundar får ibland ett VG men fortfarande…

Domaren visade sig vara Smolic Nikola från Kroatien som hade dömt Conti sedan 12 år tillbaka. Han gillade Kyra skarpt!

Excellent, BIR, 1:a, CK, CAC, och NORIDC CAC

Nordic Show Champion

”För att tilldelas det nya nordiska utställningschampionatet, Nordic Show Champion (NORDIC Ch) ska hunden först vara nationell utställningschampion i det land där den är registrerad. Den ska även erhålla tre Nordic Show certifikat, från tre olika länder, av tre olika domare. Minst ett av certifikaten ska erövras efter att hunden har fyllt 24 månader.” – SKK

I Grupp Finalen sedan åkte vi ut med ca 20 andra hundar då domaren valt topp 4 > men kul var det att få visa upp sin Conti och på sidan få svara på vänliga frågor då det var för många första gången de träffade en sådan här bulle.

Nu ska vi fira här hemma. Ungarna som var på plats och hejade beställde kladdkaka och jag ska ha date med Pella (tillhör #NordicCanineFamily) och Emma (Pansargrisen kennel) över FaceTime där vi skålar för oss alla tre.

Translate »