Kyra BIG 4:a i Gimo

Idag åkte vi ett helt gäng från Nordic Canine’s Kennel till Uppsala Läns Kennelklubbs utställning i Gimo. 848 hundar var anmälda i rasgrupperna Grupp 2 Scnauzer, pinscher. molosser samt sennenhundar, Grupp 3 Terrier, Grupp 5 Spetsar och raser av urhundstyp GruPp 7 Stående fågelhundar , Grupp 10 Vinthundar.

Kyra Exc, CK, 1:A, CAC, BIR

Domaren var Christine Rossier från Continental moderland Schweiz. Hon har sett hundratals Continental Bulldogs genom åren som domare och kan verkligen rasen. Kyra föll Fru Rossier verkligen i smaken och hennes kritik var inget annat än fantastisk.

”4 årig excellent typ överlag. Excellent ryggkotor och svans, väldigt fint vinklad bak och fram. Excellent huvud och öron, bra benstomme, excellent hud och excellenta rörelser.”

Sedan var det direkt Konkurrensklassen där mötte Kyra sin vackra dotter Hailey som fått en fantastiskt fin kritik och Cava som även hon fick jättefina ord sagda om sig. Trots den imponerande line upen tog Kyra hem CAC och BIR. Jag är så impad över hur fint Hailey och Cava rör sig i ringen och det var lite svettigt där ska jag erkänna.

Kyra BIG 4

I gruppfinalen var det pirrigt och vi var tredje sista hund in i ringen utav alla raser i Grupp 2. Kvaliteten på de hundarna gör ju att man vill har fler raser hemma. Efter vårt varv med samtliga rasvinnare i finalringen ropade domaren in oss som de topp fyra hon ville titta igenom en gång till – då otrodde jag helt ärligt att jag först hört fel. Men Kyra förklarade med glada skutt att jag hört rätt! Så jäkla glad hund i alla sådana här lägen.

Jeanette, Kyra och Fru Christine Rossier – BIG 4

När jag ser de andra handlerna i finalen kan jag inget annat än känna mig imponerad utav deras otroliga förmåga att presentera sina hundar till deras absoluta fördel. Det är en konst att ställa hund på den nivån och jag har mycket kvar att lära. Så med andra ord var det 100% Kyra som tog denna placering idag (en av 20 placerade i gruppfinalen i en utställning med 848 hundar).

…och ja, jag köper varenda rosett man kan köpa 😎

Raser i Grupp 2

GRUPP 2
SCHNAUZER OCH PINCHER, MOLOSSER OCH BERGSHUNDAR SAMT SENNENHUNDAR Affenpinscher
Aidi
Appenzeller sennenhund
Berner sennenhund
Boxer
Broholmer
Bullmastiff
Cane corso
Cão da serra da estrela:
pelo comprido
pelo curto
Cão de castro laboreiro
Cão fila de são miguel
Cimarron Uruguay
Ciobanesc romanesc de bucovina Continental bulldogg Dansk/svensk gårdshund Dobermann
Dogo argentino
Dogo canario
Dogue de bordeaux Dvärgpinscher
Dvärgschnauzer:
peppar & salt
svart
svart & silver
vit
Engelsk bulldogg
Entlebucher sennenhund
Fila brasileiro
Grand danois
Grosser schweizer sennenhund Hollandse smoushond
Hovawart
Kangal çoban köpegi Kavkazskaja ovtjarka
Krazski ovcar
Landseer
Leonberger
Mastiff
Mastin español
Mastino napoletano Newfoundlandshund
Perro dogo mallorquin/ca
de bou
Pincher
Pyrenéerhund
Pyreneisk mastiff
Rafeiro do alentejo Riesenschnauzer:
peppar & salt svart svart&silver

Translate »