Kyra 2a i KM och Kvalificerande resultat

Under de två föregående helgerna har vår lilla Kyra presterat på tävlingsbanorna över förväntningar.

Söndagen den 13 oktober tog hon hem en andra plats i Klubbmästerskapet på Södertälje Brukshundsklubb. Där fick hon gå sin första Fortsättningsbana någonsin. Bästa kompisen Optimus hamnade på en hedervärd 4e plats.

Igår på Söderköpings Brukshundsklubb startade hon sin första officiella tävling i Fortsättningsklassen. Under uppvärmningen var hon kanon på alla sätt men när vi väl gick över startlinjen var det inte riktigt 100%. Trots bristande fokus, en massa andra hundar och ny miljö skrapade vi ihop 82p och fick därmed hennes första kvalificerande resultat mot titeln RDLF. Hennes bitvis bristande fokus berodde nog mer på trötthet än någonting annat.

Vår Continental Bulldogs mjuka personlighet och underbara av- och påknapp gör tävlingar och hemmalivet med småbarn till en njutning. Det blir aldrig ”för mycket” eller ”för lite” med henne utan allt bara flyter på.

Nu sadlar vi om för dubbla starter i Norrköping till helgen. Hon står som reserv på ena tävlingen men vi håller tummarna för att hon får plats.

Translate »