Vintern 2020

Svenska Continental Bulldog Klubben

Vi på Nordic Canine är stolta att presentera Sveriges första Continental Bulldog kull som förväntas födas den 10 e November. En kull med avelslicenserade hundar enligt Schweizisk standard och med FCI registrerade föräldrar. Vi vill först och främst passa på att tacka alla de som gjort detta möjligt för oss, ni vet vilka ni är, och framför allt Carmen på kennel Geifenseeblick som låtit oss låna hennes golden boy Cash.

Cash

SHSB A12181

Cash vom Greifenseeblick

ED – 0
HD – B
Genetic – N/N, B/B
Mankhöjd- 40 cm
Vikt- 23 kg
Bett – 3 mm underbett, fulländad

CBCS Mentaltest Godkänd
Avelslicens – Godkänd CBCS

Cash är en kompakt något mindre Conti med en underbar exteriör och en fantastisk personlighet. Vad som slår en först när man ser Cash är hans vackra uttryck och stadiga typ. Cash kommer från kennel Greifenseeblick och uppfödd av Carmen Rappold där han fortfarande bor kvar och lever i harmoni med resten av flocken. Hans syskon och föräldrar har fått fina röntgenresultat, har bra bett och är riktigt trevliga hundar. 

Cash är avelslicensierad under CBCS i Schweiz. 

Kyra

VDH 20/199R01208

SE RLD N RLD F Mipa

ED – 0 (Fri) VDH FCI
HD – A2 VDH FCI
Patella – 0
Genetic – N/N
Mankhöjd – 46,5 cm
Vikt – 23,5 kg
Bett – 9 mm underbett, saknar P1 (405)

SBCK Mentaltest Godkänd
Avelslicens – Godkänd SCBK

Kyra är en harmonisk och vacker tik som njuter av livet tillsammans med våra andra hundar och alla barnen i familjen. Kyra är inte bara en tjej med slående utseende utan en älskad livskamrat som njuter utav att vara i både skog och mark lika mycket som på tävlingsbanan. Kyra är meriterad i rallylydnad både RLD N & RLD F med flera placeringar på prispallen och Klubbmästarskap.

Vår Conti tjej är arbetsvillig och lättmotiverad till att lära sig nya saker. – speciellt om det vankas en köttbulle eller två. 

Kyra har tidigare visat att hon är en stjärna med valpar och tycker att dom är det mysigaste som finns när hon hjälpt till med att ta hand om flockens tidigare kullar. Hon är mjuk, tålmodig och uppmärksamhetsgivande mot alla de små valparna som busar med henne och biter henne i öron och läppar.

Kyra genomförde Svenska Continental Bulldog Klubbens avelslicensiering 2020 som baseras på den Schweiziska modellen och i samråd med representanter från CBCS. 

 
VALPVOM GREIFENSEEBLICK
Cash
PICKWICK
Harryman
BULLDOGMAN’S
Rurik
UNDERDOG’S
Xenia
VOM GREIFENSEEBLICK
Amu
PICKWICK
Zasky
CHANTUN DA MUNTOGNA
Erika
MipaASGARD’S PRIDE
Atlas
ASGARD’S PRIDE
Makko
VOM RHÖNKENNEL
Ludmilla
ASGARD’S PRIDE
Yoko
VOM SWISS MOOS
Baron
ASGARD’S PRIDE
Lilith

Skriv gärna ett mail till oss om hur din nuvarande situation är och hur du tror ditt liv med din nya familjemedlem från vår kennel skulle bli. Saker att tänka på innan ni skriver mailet kan vara:

  • Vem är hemma den första tiden (1-3 månader) med valpen?
  • Kommer hunden få följa med till jobbet? Hunddagis? Går ni hem och motionerar hunden på lunchen?
  • Vad vill ni göra med er hund? Familjelivet? Tävla? Träna någon rolig hundsport?
  • Hur ser er semester ut? Kan någon bekant ha hunden om ni reser utomlands eller tar ni med hunden då? Vad innebär det?
  • Är ni intresserade utav avel? Utställning?
  • Har ni haft hund förut? Har ni haft valp förut?
  • Har ni barn? 

Lite smått och gott att tänka på. Det finns inga rätt eller fel svar utan detta är mer för att skapa en bild utav vad för sorts hund ni letar efter och om vi kan erbjuda dig den. Samt så är det alltid viktigt för alla hundköpare att reflektera över sin situation innan man tar ett så stort beslut.

Vi ser fram emot att lära känna dig och de dina! Varmt välkomna till Kennel Nordic Canine.

    Translate »