Conti For The Win

2020-03-14 – Kyra

För en vecka sedan, fredagen den 7 mars, debuterade Kyra i Avancerad klass i Rallylydnad hos Linköpings Hundungdom. Kyra har bara tävlat totalt fem dagar tidigare för att ta titlarna RLD N och RLD F. Det som därmed var vår stora utmaning skulle man kunna tro vara startrutiner, miljöstörning och uthållighet.

Vår tjej på 1 år och 9 månader går in och är fullt fokuserad och visar med hela sitt kroppsspråk att det är det här hon älskar att göra. Ny hall, en massa nya hundar och nervösa tävlande och hon tar hem ett kvalificerande resultat på 82p efter en snöpligt -10p skylt där jag som förare lutar mig en aning för mycket framåt och hon tror jag ska säga ligg istället för stå.

Känslan var kanon men det är de små detaljerna som måste tränas in. Dom där små ”bara” som man listar… Lite mer stadga i positionerna, ett bättre backande vid sidan, en aning bättre bakdelskontroll när hon är på höger sida och så liiiite mer fokus i det friaföljet/fotgåendet för att inte tala om tightare svängar i sidbytena för mer flyt… Med andra ord är det bara att sluta jobba och fostra barnen hemma och lägga ner en heltid på hundträning!

Kommentaren från domare Ida Wessberg på protokollet löd:

”Fint sidbyte från varandra. Fin bakdelskontroll. Samspelt ekipage. Härlig runda!”

Stort tack till Linköpings Hundungdom och Ida Wessberg för en fint arrangerad tävling, härlig atmosfär och utmanande banor. Vi kommer tillbaka och gästar er i framtiden mer än en gång.

Translate »