B-KULLEN ÄR HÄR

2020-03-21

Äntligen är vår efterlängtade kull här efter AmazingSpirit Gorgeous Goddess ”Delta” och Albermarbull Red Hit hos Scarpettas Kennel. Under natten till lördagen den 14 mars på dag 62 utav dräktigheten påbörjades öppningsstadiet och en efter en anlände valparna sedan på lördagskväll under en fin och lugn valpning.

Tack till Tessan och Monica
Vi på Nordic Canine’s Kennel vill rikta ett speciellt tack till Therese Dahlgren på Veilabakken’s Kennel för hennes hjälp under hela valpningen som hon följde över webkamera och facetime som den moderna tidsålderns Online-Hacker-Breeder hon är. Din tid och kunskap Tessan är ovärderlig. Ännu ett tack till Monica Greve på Amazing Spirit för all hennes tid före och efter över telefon, sms och chatt. För oss som kennel att ha två så fina och kunniga människor bakom oss känns både tryggt och är oerhört uppskattat. Man är aldrig fullärd!

Nordic Canine’s B-Kull
På fem valpar behövde jag endast bryta fostersäcken över huvudet och klippa två-tre navelsträngar. Allt annat skötte Delta själv. Mitt jobb var att erbjuda vatten och väga valpar ”i princip” och vara hejarklack tillsammans med Jonas. Delta var helt förälskad utav valparna från första sekund och tvättar, donar och tillochmed myser med sitt brummande ljud hon annars gör när hon gosar med mig. 

Vi är otroligt lyckligt lottade som har en sådan tik här hemma. Förstå vilken start de här valparna får med sådan kärlek och omtanke. Precis som med barn med kärleksfulla och omtänksamma föräldrar så lägger Delta grunden för en harmonisk individ.

Det blev totalt tre tikar och två hanar som kom på ca 5.5h. De vägde allt mellan 307-350g och är mörkt röda med några få vita tecken. Pigga, matglada och lugna så spenderar de nu sina dagar med att äta, sova, kissa/bajsa och äta lite till. Vi hoppas på 8 ”händelsefria” veckor här hemma inför starten på deras stora äventyr ute i världen.

 

Nordic canine’s

Blazing Brightness "Blaze"

En pigg tjej som föddes först och störst bland tikarna i kullen och tar vilken tutte hon känner för utan att tveka.
Vikt: 347g
Färg: Röd med vit vänster framtass och höger baktass.

Nordic canine’s

Blissfull Buddha "Buddha"

Buddha var den största av valparna i kullen och som Blossom bara hänger på. Buddha kravlar inte långt från mammas mjölk då man aldrig vet när man behöver påfyllning.
Vikt: 350g
Färg: Röd med vita tecken på mage och bröst samt tassar.

Nordic canine’s

Blooming Blossom "Blossom"

En vackert helröd tik med en liten vit fläck på bröstet. En tjej som verkar acceptera vardagen med jämnmod och sover gärna lite extra gott ovanpå ett syskon.
Vikt: 322g
Färg: Helt röd med vit mage.

Nordic canine’s

Beloved Belle "Belle"

Lilla prinsessan i kullen med ett sockersött ansikte.
Vikt: 307g
Färg: Röd med vita baktassar.

Nordic canine’s

Beowulf the Brave "Wolf"

En kille som protesterar högljutt när mamma tvättar han eller när ett syskon tar hans mat men som samtidigt alltid hittats mysa vid mammas huvud och nos.
Vikt: 334g
Färg: Röd med vit krage, bröst och framtassar.

*Alla valpar är redan bortlovade till sina nya familjer. Ni får gärna följa deras resa på vår hemsida www.nordiccanine.se

Translate »