Ambitious Ares gled fram helfokuserad i ringen

Nordic Canine’s Ambitious Ares även känd som Röjjar Ralf kom hem till oss redan på fredagen innan den Östsvenska Terrier utställningen på lördagen den 29 feb. Vi spenderade kvällen med koppelträning, fokusövningar, belöningsteknik, relationsbygge och kravställning kring hundmöten. Matte Pella har lagt en gedigen grund och han snappade upp vad vi än la i hans väg snabbt. Jag (Jeanette) tycker jag gjorde ett kanonjobb medans jag studsade fram med leksaker svängandes i båda händerna som en schimpans men matte betydde med ändå trots distraktionerna.

Väl på utställningen dagen efter så var Ralf sitt glada jag – intresserad utav allt och alla men lugn och sansad bredvid matte eller i buren tillsammans med hans brother from another mother Sune.

I ringen gled han fram och var helfokuserad på sin uppgift. Kritiken var bra och rättvis: en fint vinklad hund bak och fram, bra bett, men tunn och behöver få växa på sig i bredd i front och skalle. Som den tonåring han är växer Ralf ena dagen i nosen, nästa i pannan och den tredje dagen i personligheten!  

Ralf har visat sig vara en grabb som är redo för allt. Han simmar en gång i veckan, kör balansbollsträning, utställning, rally, är i skogen och med på Weightpull klubben på sidan när storebror jobbar. Mest av sin tid tillbringar i vila hos matte på jobbet och bara är. Detta är en hund med en orädd natur och en full-ös-medvetslös-inställning till livet och det är så skönt att veta att det är just hemma hos Pella han har hamnat med hennes erfarenhet och inställning. Tack Pella för allt du gör för vår grabb och tack för att du orkar hänga med oss i nästan 24h i stäck!

Spela videoklipp
Spela videoklipp
Translate »