Amazing Akila får underbar kritik

Nordic Canine’s Amazing Akila ”Signe” kom till Täljehallen i Södertälje med sin vanliga glada energi. Lilltjejen var redo för att både leka eller jobba men framförallt att hälsa på allt och alla. Framåt och med konstant viftande svans charmade Signe domare och flera besökare. Hennes kritik var otroligt fin och domaren talade varmt om henne.

”Trevlig tikvalp m bra proportioner. Feminint huvud. Väl utvecklade kindmuskulatur. Bra bredd i front. Väl utvecklad bröstkorg m markerat förbröst. Ngt öppna tassar. Rejäla bakbensvinklar. Rör sig trevligt. Trevligt temperament.” Blev ej placerad pga ett smärre bettfel som vi hoppas växer till sig.

Vår fodervärd Anette har ställt ut, spårat och corat pincher och haft ridgeback tidigare. Nu väntar debut i Viltspår för Signe under vårkanten och sedan röntgen i sommar samt BPH till hösten. Efter röntgen om allt är bra står det agility på schemat = en riktig liten allroundhund har den här spillevinken chansen att bli. Det är så kul att få följa Signe på nära håll och se hur hon tar sig ann livet med en aptit för mer. En sann liten Nordic Canine valp är den här fröken och vi är så stolta över henne.

Translate »