A-Kullen friröntgad

Då var hela A-kullen röntgade och resultaten har kommit in. Vi här på Nordic Canine’s Kennel kommer fira i helgen då samtliga valpar från Stjärna (Perilla Stawka Wieksza niz Zycie) och Optimus (RLD N RLD F Fairy Jäntas Albin) är friröntgade med fin fina resultat. Ett stort tack och GRATTIS till våra familjer som har tagit hand om våra svansbarn och visat omtanke, planering och engagemang kring sina hundars uppväxt och utveckling. Utan er hade detta aldrig hänt. Nu väntar en tid utav träning och långsam uppbyggnad för att våra små kommer tävla och njuta utav att träna tillsammans i allt från Viltspår, till Agility till Weightpull med sina aktiva familjer.

Nordic Canine’s Amazing Akila
SE33828/2019

HD A
ED 0
Ögon UA
L2HGA clear by parents
HC clear by parents

Nordic Canine’s Adventurous Aska
SE33826/2019

HD A
ED 0
Ögon UA
L2HGA clear by parents
HC clear by parents

 

Nordic Canine’s Adoreable Aurora
SE33829/2019

HD B
ED 0
Ögon UA
L2HGA clear by parents
HC clear by parents

Nordic Canine’s Ambitious Ares
SE33827/2019

HD A
ED 0
Ögon UA
L2HGA clear by parents
HC clear by parents

Bilder på röntgenplåtarna kommer upp på hundarnas sidor under veckan som kommer för de som vill titta på dem utav eget intresse. Vi tror på att genom att titta på plåtarna (och inte “bara” resultatet) på de hundar vi använder i avel kan vi både lära oss mer om individen/kombinationen och ha chansen till att göra ett bättre beslut i våra kombinationer för mer hälsosamma resultat. Utav rent skärt intresse kanske vi röntgar om några av dem om 1 år för att se förändringar i lederna/skelettet och därmed lära oss ännu mer om våra individer och hundars utveckling. Det återstår att se om vi gör detta men tankarna finns där.

Tack till Therese och Vanessa Dahlgren på Veilabakkens Kennel för att vi fått ha Stjärna hos oss. Utan er vänskap, mentorskap och stöd hade detta aldrig varit möjligt. Vi har tackat er hundra gånger och kommer göra det tusen gånger till.

Translate »